over ons

De Goudse Academie heeft als doel het verzorgen van onderwijs in de vorm van nascholing en opleiding, op post academisch niveau.  Tevens heeft de Goudse Academie als doel het bevorderen van de acupunctuur en andere vormen van integrale geneeswijzen in de breedste zin van het woord.

Secretariaat:Annemarie en Esther 0456- 577011
Marcel Meijer— beheerder & hoofddocent

Onze geschiedenis

De Goudes Academie is in  de zeventiger jaren ontstaan er uit een  initiatief van Ton van Gelder, arts en Steven Hofman, psychiater. Beiden waren artsen die aanvulden geneeswijzen hadden geïntegreerd in hun werk als arts. Een belangrijk onderdeel was de ooracupunctuur zoals ze die geleerd hadden van Paul Nogier. 
Paul Nogier had de ooracupunctuur ook wel  Auriculo-Therapie of Auriculomedicinale  genoemd, ontwikkeld. Deze methode is niet alleen geschikt om acupunctuur in het oor te bedrijven. Maar is middels de polstechniek van Nogier geschikt als meetmethode om diverse behandel methoden te toetsten en te integreren. De Goudse Academie werd een kring van bevriende artsen en therapeuten. Deze groep kwam een aantal maal per jaar bij elkaar in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Bij deze bijeenkomsten werden door één of meerdere leden van deze groep lezingen en demonstraties gegeven over interessante nieuwe inzichten in de ooracupunctuur en andere zeer diverse  onderwerpen, zoals verslagen van congressen  van de Duitse en Franse Auriculomedicinale, yoga, mindfulness, electosmog, en kabbala. Dit alles onder het motto "onderzoekt alles en behoud het goede". Zo werden er vele onderwerpen aangedragen ter toetsing en integratie in de dagelijkse praktijk.

Uiteindelijk hebben René Blind en Marcel Meijer in 2011 Deze uitgebreide intervisie en opleidingsgroep een  formelere vorm gegeven.  Hierdoor is er nu een organisatie, met een echt Kamer van Koophandel inschrijving, een logo, een inschrijving bij het CRBKO geaccrediteerde cursussen en wat er nog meer komt kijken bij een officiële organisatievorm. 

Ondanks dat de organisatie nu een noodzakelijke formele vorm heeft gekregen, is het de bedoeling om de sfeer van gezelligheid en educatie en intercollegialiteit te behouden, die altijd een belangrijk kenmerk is geweest van de Goudse Academie. Onze docenten passen allen  in het concept van de integrale geneeskunde. 

 

Onze docenten

Stuk voor stuk ervaren vakmensen. die met liefde hun vak aan je willen overdragen

Marcel Meijer

(MHCT Meijer geb:1956) is arts en acupuncturist en homeopaat en councelor. Hij heeft een consultatieve praktijk in Wierden. Zie: http://www.praktijkdeschans.nl/
De acupunctuuropleiding volgde hij aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur vereniging (NAAV) waar hij ook zijn voornaamste onderwijservaring opdeed. Hij was 15 jaar docent auroculotherapie bij de SNO (Stichting NAAV Onderwijs) Daarvoor was hij docent anatomie en pathologie aan de Hocht te Enschede.

Dennis Damsteegt 

Dennis is een gedreven docent. Hij heeft een onderzoekende geest en legt daarbij verbindingen gelegd tussen de TCM ooracupunctuur en de westerse geneeskunde. Sinds 2006 is Dennis praktiserend Natuurgeneeskundig Therapeut.

Naast mijn rol  als therapeut in de complementaire zorg werk Dennis met veel  plezier in de operatiekamer als anesthesieverpleegkundige.  Hij is verantwoordelijk voor een goede narcose en de zorg rond alle lokale verdovingen die worden toegepast.

Ik heb mij breed kunnen oriënteren in verschillende gebieden van de verpleegkunde, reguliere geneeskunde, natuurgeneeskunde en (zelf-)healing.

http://www.natuurgeneeskunde-amersfoort.nl/default.html

 

Hans Bolck

Hans Bolck (1972) is fysio- / manueeltherapeut en acupuncturist. Hij heeft een eigen praktijk voor acupunctuur en manuele therapie in Eersel.

Zijn basis acupunctuuropleiding volgde hij aan de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting (NAAS) waar hij ook zijn voornaamste onderwijservaring opdeed.

Daarnaast specialiseerde hij zich in de ooracupunctuur en auriculomedicinae bij oa. Ton van Gelder, prof. Frank Bahr, Beate Strittmatter en Manfred Reininger.

Hij geeft bij diverse instanties les op het gebied van de acupunctuur, dry needling en auriculomedicinae.

Zie ook:  http://acupunctuurbolck.nl

King Siong Tan arts acupuncturist

Tanwellness.com

Email: ikstan@gmail.com

Telefoon: 020-4537526

King Siong Tan is arts en afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in 1981 en als huisarts afgestudeerd in 1985, na mijn militaire dienstplicht. Mijn acupunctuur praktijk ben ik begonnen in 1989 te Amstelveen, eerst aan huis, later in 1997 in deze huidige adres: Parlevinker 9, 1186 ZA Amstelveen.

Janpaul Mossink, 

Is arts voedingsgeneeskunde en acupunctuur. Is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens deze periode is hij zich verder gaan specialiseren in voedingstherapie waarna hij in 1993 de artsenpraktijk begon in Amersfoort. Als lid van de NAAV wil hij zijn meer dan 25 jaar lange ervaring gaan gebruiken om de diagnose en de behandeling van de ziekte van Lyme te verbeteren.

Naast zijn werk als arts, organiseert hij vele jaren als leraar cursussen voor collega-arts-acupuncturisten met een focus op allergieën, chronische en terugkerende infecties en spijsverteringsproblemen.

Sinds 2009 – Vandaag Onderwijsopleidingen voor medische acupuncturisten voor de behandeling en oplossing van voedselallergieën en -intoleranties met de methode PEARL
Sinds 1994 – Vandaag trainingen op het gebied van voedingstherapie en acupunctuur, inclusief technieken en Auriculo acupunctuurtechniek en Yamamoto (Yamamoto New Scalp Acupunctuur)

Wat onze studenten zeggen

Een heel praktische cursus., waar je direct mee aan de slag kunt.
komt hier jou naam en foto?
From Japan
Deze medisch verantwoorde cursus was voor mij een eye-opener. Dat je een mens op zo'n heel andere manier kunt onderzoeken en behandelen is een verrijking voor de behandeling van mijn patiënten.
komt hier jou naam en foto?
From London, UK
Heerlijk om thuis te leren van echte ervaren praktijk mensen
komt hier jou naam en foto?
Uit Groningen
Sinds deze cursus loopt mijn praktijk veel beter. het snelle succes dat ik behaal sinds deze cursus is echt fantastisch.
komt hier jou naam en foto?
From Australia

Wordt één van onze Goudse studenten

Verdiep je medische kennis en inzicht